17 красавици ще си оспорват короната "Мис Долината на розите"

Тази събота в Казанлък

С конкурса „Мис Долината на розите”, който ще се проведе на 21 юни от 19 ч. в Казанлък, завършва цикълът от събития от програмата на 111-я Празник на розата. Това каза за Радио"Фокус" Сребра Касева, началник отдел"Култура и туризъм" в община Казанлък.

По традиция със свои представителки участват общини, в които се провеждат празници на розата и конкурси по подобие на казанлъшкия „Царица Роза”. Тази година това са общините Гурково, Сопот, Павел баня, Стрелча, Карлово, Калофер и Казанлък. 17 красавици ще си оспорват короната на „ Царица на Долината”, три от тях са от Казанлък. В надпреварата участват четири „царици” – посланички на красотата на своите общини. Конкурсът ще премине в три части. В първата кандидатките с танц ще разкажат на зрителите и журито Легендата за розата. Във втората част всяка от красавиците ще представи своята община, а в третата в разговор с водещия, ще представят най-характерните събития за всяка една от общините.

Един от членовете на журито на конкурса е „ Мис България” Нанси Карабойчева. Водещ на спектакъла ще бъде Део. Участие със свои изпълнения ще има и фаворитката в X – фактор Жана Бергендорф. Конкурсът „ Мис Долината на розите” ще завърши с концерт на Йорданка Христова.