Ирина Савина с поредица от изнесени приемни в различните райони на Столична община

Зам.-кметът на София ще разговаря с гражданите всеки вторник между 17:30 и 19:30 часа

Зам.-кметът на София с ресор "Инвестиции и строителство" Ирина Савина и нейният екип стартираха поредица от изнесени приемни в районите на Столична община, информират от пресцентъра на администрацията.

"Комуникацията с гражданите е един от основните приоритети на СО. В последните години осъществявахме регулярно множество срещи с различни инициативни комитети, но невинаги тази информация достигаше до всички", заяви Савина при откриването на първата приемна в Манастирски ливади - Изток, район "Триадица".

"С изнесените приемни даваме възможност на гражданите в пряк диалог да поставят проблемите си, а ние да потърсим възможните решения", добави тя в своето обръщение към присъстващите.

Основните теми, които бяха поставени, са свързани със строителството на детска градина в кв. Манастирски ливади – Изток, изграждането на канализация, липсата на достатъчна инфраструктура и други.

Изнесените приемни с гражданите ще се провеждат всеки вторник от 17:30 до 19:30 часа в различни райони на София. В графика на срещите за месеците юни и юли следват кв. Кръстова вада – Запад, кварталите "Модерно предградие", "Бояна" и "Симеоново", селата Чепинци, Световрачане, Негован, Мрамор, Кубратово и Войняговци, както и други райони на Столична община.

Конкретните дати и места на провеждане ще бъдат предварително обявявани на сайта на СО и районните администрации.

"Комуникацията с гражданите е изключително важна за нас и работата ни. Ето защо се надявам, че изнесените приемни ще придобият популярност и ще ги превърнем в една добра практика", допълни още Ирина Савина.