“Хорце“ трoпна „Бачково хоро“ на най-голямата сцена в Грузия

Старозагорци представиха България на Международния фолклорен фестивал в Батуми

Танцовият състав „Хорце“, първият фолклорен клуб на Стара Загора, представи България на Международния фолклорен фестивал, проведен в град Батуми, Грузия.

Събитието събра на обща сцена над десет непрофесионални танцови школи от Турция, Грузия, Армения, Азърбейджан  и пет професионални танцови групи от Грузия и Аджария. Организатор на събитието бе Гено Челидзе- най големият хореограф на Грузия и Аджария, посветил живота си на магията на танца.
Нашите танцьори  участваха в дефилето по централната улица на Батуми,  което завърши с импровизирана сцена  пред  колонадата на крайбрежния парк, разказа след завръщането на трупата хореографката Росица Христова, ръководителка на „Хорце“ . Там  танцьорите ни са покорили  сърцата на публиката с  ритмите на българската народна музика.
Българските знамена са се развявали по улицита на Батуми и на на уникални сцени от 12 до 16 юни. 

Нашите танцьори са получили безброй аплодисменти  от публиката след представянето си на сцената на стария автентичен театър, където отново са вдигнали залата  на крака.
Фестивалът е  завършил с гала- концерт  на сцената на уникалния стъклен Музикален театър на Грузия.
Нашият състав е  бил аплодиран многократно  и е заслужил възхищението на публиката с уникалното си изпълнение на „Бачково хоро“,под хореографията на чаровната майсторка на танца Росица Христова .