Шофьорът във въоръжения грабеж на столична банка бил подходящ, защото е тъп

Глупакът бил излъган, че ще вози чужденци от летището

Трудно било да се намери по-тъп човек от Кристиян Александров (23 г.), който да се излъже за шофьор във въоръжения грабеж на столичния клон на Алианц Банк през октомври 2012 г. Това заявил единият от обвиняемите Михаил Гюров на съкилийник в следствения арест на бул. "Г.М. Димитров", след като бил задържан, съобщава "Труд".


Показанията вчера даде Андриан Ангелов пред Софийския градски съд.
Според обвинението бившите студенти от Свищовската академия Венимир Стоянов и Михаил Гюров влезли с газови пистолети в банката на бул. "Дондуков", облечени като мотористи. Те пребили охранителя Сокол Димитров, завързали служителките със свински опашки и отмъкнали близо 90 000 лв. Кристиян ги чакал в колата. След това тримата се скрили във вила в Рибарица, където разпределили парите.


Вчера бе разпитан и Иван Ефремов, приятел на Венимир и собственик на „Фолксваген пасат", с който младежите се предвижвали. Венимир поискал от него автомобил с претекста, че заедно с негов приятел щели да возят чужденци от летището към центъра на София. Срещу услугата му предложил 200 лв.


Веднага на следващия ден Иван предоставил автомобила. Условието било той да бъде оставен на паркинг в "Младост" 4. Колата била паркирана към 14 ч., каза още свидетелят.