Ексклузивно! Има промяна в плана на Борисов за дата на изборите

"Изправя ми се косата, докато слушам този псевдопремиер Орешарски"

Има промяна в плана ми за дата на изборите. Вместо държавата да катастрофира плавно, катастрофата се превърна в бедствие. Вчера, докато слушах този псевдопремиер Орешарски, ми се изправя косата за всяка седмица какво могат да направят. Той прави някакви сравнения между време, когато е бил той и пак е бил той. Ще отида, защото считам, че средата на септември могат да се проведат избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента на въпрос за провеждането на политически консултации в петък по предложение на БСП.
Тази агония, този един месец, трябва да се спести на държавата. Иначе могат да съборят още една банка и катастрофата да стане непоправима. Тя и сега е непоправима”, допълни той.
Борисов посочи, че това е с един месец по-рано и хората вече ще са се прибрали от почивка. „Да се надяваме да има по-висока избирателна активност, за да може тези, които победят, да имат моралното право да застанат след това да направят реформите. Катастрофата е тотална навсякъде”, каза още Бойко Борисов.

Какъв премиер си ти, като чакаш някой да ти казва за оставка. Ти решения взимаш. Какъв е този премиер, да чака някой да си подаде оставка, допълни той.
„Кой е този над него премиер? Премиерът е най-важната фигура в държавата. Цялата власт оперативна е там. Кой му е началникът? Кой му реди министрите?”, попита Борисов.
Той не може да чете, мен, доктора на науките, си позволяваха да ме обиждат. Този каза, че не може да чете, не е чел. Не е чел пълномощното, с което е отказал суверенитет за Брюксел. Той каза на КСНС: „Не съм го чел”. Не бил чел договора за „Южен поток”, не знаел има ли санкции. На БЕХ някаква организация, на АЕЦ „Козлодуй”, на един мъртвец, каквато е държавата, искат златното зъбче. На трупа искат да му дръпнат златния зъб, за да е изцяло труп. Наказателно преследване трябва за тези хора, защото това са щети, които са непоправими”, заяви Борисов.
Лидерът на ГЕРБ коментира Северната тангента. „Само по Северната тангента са 200 млн. евро безвъзвратно загубени. Вместо както направих Южната дъга, да се прави Северна тангента, защото не е тяхна фирма или някаква там, не искат да я пуснат. 200 млн. евра губим безвъзвратно. „Конкурентоспособност” - губим. Какъв премиер си ти, като чакаш някой да ти казва за оставка”, каза още Бойко Борисов.

По думите му, това е тотален провал, лъжа, измама на тези хора. Станишев трябваше да излезе и да покаже всички виновни за това. Без да признаят банкрута и катастрофата БСП и ДПС, защото „Атака” ще каже, че не са били, няма да говорим с тях. Те трябва да излязат честно така, както излязох аз, сложих оставката и казах – не мога да задържа цената на тока и подавам оставка. Да излязат и да кажат – ние банкрутирахме България, ние оставихме октомври и ноември държавата без никаква защита, категоричен е лидерът на ГЕРБ.
Нулева година за България, даже и под водата. Във всяка една сфера катастрофа. Този екс или псевдоикономист, или финансист каза, че ще върнем осигуровките предварително. Защо, „експерте”, трябваше да направиш така, че една година да не ги плащат и на април месец 2015 година бюджета да трябва да извади още 20 млн. Как би обяснил на студентите псевдоексперта подобно действие, освен нова катастрофа? Как можа да източиш за една сестра, за да сложиш сестрата на една депутатка на Здравната каса половин милиард по средата на годината. Кой ще носи наказателна отговорност затова?”, коментира Борисов.
Борисов коментира, че за една година една година е било коментирано защо е проверявал магистралите и мостовете с вертолет, което е за няколко стотин хиляди. „Вие виждате другите премиери и канцлери до Бразилия ходят да гледат мача. Само едно пътуване до Бразилия с тези самолети е колкото за целия ми период летене. Някъде да имаше такива питания по Европа?”, заяви той.
Една година се занимаваха с това, а тук загубиха милиарди. Няма комисии, няма разследване. Кой ще възстанови тези пари?”, каза още Бойко Борисов.