Цецо Василев бил един от благодетелите на Ботев, а не е собственик

Корпоративна търговска банка е един от спонсорите на отбора, но имаме и други спонсори

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Тервел Златев коментира ситуацията в Ботев след драмите около КТБ и Цветан Василев.

„Г-н Цветан Василев е един от благодетелите на Ботев, а не е собственик. Корпоративна търговска банка е един от спонсорите на отбора, но имаме и други спонсори. Засега клубът функционира съвсем нормално, тече селекция. На този етап всичко е нормално и продължаваме да функционираме обороти. Надявам се, че тази ситуация няма да се отрази на клуба", заяви изпълнителният директор.

Той говори и за решението на Апелативната комисия да потвърди наказанието от три мача лишаване от домакинство.

„Бях запознат с мотивите на АК за отхвърляне на нашата жалба. Те ми бяха съобщени устно, но аз искам да ги получа писмено и тогава ще можем да дадем финално компетентно мнение от името на клуба.

За съжаление АК е финална инстанция в системата на футбола в България. Първо ще запозная Борда на директорите, след което ще вземем решение дали да обжалваме в Международна инстанция, или не. Пак искам да кажа, не оправдавам постъпката на някои от феновете, но мотивировката на взетото решение не кореспондира с членовете и мотивите, които са представени в самото наказание", каза Златев, цитиран от вестник "Меридиан мач".

ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В SPORTONLINE.BG