Жените с рак на гърдата казват "Да" на живота в Южния парк

30 жени, получили страшната диагноза, ще участват във фотосесия с розови перуки, за да покажат, че не ги е страх от болестта

Тематично събитие в подкрепа с жените с рак на гърдата ще се проведе на 29 юни, неделя, в столичния Южен парк. Организатор е водещата Нана Глаудиш, която неотдавна се пребори с коварната болест, и нейната фондация "Една от 8".

Специална сцена ще бъде изградена на централната поляна в парка. Там ще бъдат разпънати три шатри: "Розовата шатра", шатра "Аз и моите приятелки" и "Аз и мама".

Програмата включва разнообразни дейности за жените, които ще посетят събитието, като класове по зумба и йога, различни арт терапии (изработване на хартиени цветя, бижута, квилинг), както и игри за децата - надбягване с чували, дърпане на въже, футбол, както и комбинирани игри за деца и родители.

Събитието ще започне в 11:30 часа и ще продължи до 18:30 часа. Идеята е жените, болни от рак на гърдата, да се съберат в парка и да получат взаимна подкрепа една от друга.

В центъра на събитието е специална фотосесия, в която 30 жени, получили тежката диагноза, ще сложат розови перуки, за да покажат, че "не ни е срам, не ни е страх, че сме готови да се борим за живота си и сме решени да успеем".

Жените се събират в неделя, за да кажат: "ДА на живота!", допълват организаторите.

"В края на деня ще представим нашето розово дърво, което приятелката ни Лили Атанасова започна, а ние всички на място с нейна помощ ще довършим. То ще е нашия дар към Столична община и кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова. С този символ ние искаме да кажем ДА на София – Нашата европейска столица на културата".