Катнер: Отстъпленията в България през последната година са изключително притеснителни

Увери Цветан Цветанов, че подкрепят твърдо ГЕРБ

Християн-социалния съюз на Германия категорично заявява пълната си подкрепа за ГЕРБ и провежданите от партията реални политики. Това заяви международният секретар на ХСС Кристиян Катнер при срещата си със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в Мюнхен. 

Двамата обсъдиха политическата ситуация в България след провеждането на изборите за Европейски парламент. Катнер прояви интерес към развитието на политическите процеси в страната, а Цветанов го запозна с бързопроменящата си ситуацията и липсата на всякаква обществена подкрепа за правителството на БСП, ДПС и Атака.

„С голяма отговорност и тревожност следим проблемите във вътрешнополитически план в България, защото вътрешната нестабилност влияе негативно на реформите и сигурността както на страната, така и на целия ЕС“, подчерта Катнер.

Международният секретар на ХСС увери Цветан Цветанов, че подкрепят твърдо ГЕРБ и заради изключително успешния управленски мандат на правителството на Бойко Борисов. „Изключително неприятно е, че след като ГЕРБ управляваше в безпрецедентна световна финансово-икономическа криза и успя да постигне много във финансовата политика и борбата с престъпността, и България беше надежден партньор, днес, само за последната една година, България вече има друг образ. Тези отстъпления са изключително притеснителни“,  каза още Катнер.
Работното посещение на заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Мюнхен продължава със среща днес с главния прокурор на Бавария с д-р Кристоф Щрьоц.