Дончева: Доган и Пеевски събарят КТБ заради дълг от 300 млн. лв.

В БНБ не вярват на Цацаров, защото знаят, че е близък с младия успял на 33 г.

Компанията – Доган, Пеевски, Цветан Василев и КТБ взеха властта и направиха правителство преди една година. Това предизвика негативизъм към БСП и те загубиха изборите. Разводът беше всеки да си вземе някакви фирми и бзнеси, които са предварително договорени.

Но Пеевски успя да преметне Василев и прибра фирмите. Има 300 млн лв. дълг на Пеевски – Доган към КТБ, но за не ги плащат направиха този екшън с КТБ. Има и битка за още няколко фирми да прилапат. Това съобщи по Нова ТВ Татяна Дончева.
Олигархичният кръг около КТБ придоби много неща и мощни фирми през последните години. Същевременно КТБ има други дългове по света, така че Цветан Василев е бил длъжен да си изчисти сметките навън и да си събере дълговете вътре. С тази банка и хората й е свързано и минаването на геостратегически проекти от руска страна през нашата държава, посочи още Дончева.
Тя предупреди, че в хората се нагнетяват страхове, че могат да пострадат и други банки и да загубят парите си. Сега правителството и БНБ трябва да овладеят тази ситуация. Като говорят, че няма опасност, хората чувстват, че опасността е по-голяма. Не може лица, които до вчера говореха че КТБ е стабилна , а после я затвориха да очакват доверие от гражданите, допълни Дончева. Тя посочи, че от КТБ преди изборите са били изтеглени 1,4 млрд лв. за 4 дни и това са били суми на фирми от енергетиката.
Къде е ролята на поркуратурата и Цацаров в тази игра, попита червената фурия. Та посочи, че вероятно в БНБ не вярват на Цацаров, защото знаят, че е човек на Пеевски и затова едва ли биха му предоставили информация и документи. От друга страна според нея главният прокурор трябва да бъде наясно, че кат говори за банки и банкери има опасност за стабилността на лева. Тя смята, че привличането на подуправителя на БНБ Цветан Гунев като обвиняем е голяма грешка, имало е начин как да го направят, но без шум и напрежение в банковата система. Дончева посочи, че падането на валутния борд е риск в сегашната ситуация и управляващите трябва да вземат мерки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен