30 г. затвор за убиец, разчленил младеж за 40 кг кашкавал


Софийският градски съд даде 30 г. затвор на Адриан Ангелов, който преди 2 г. уби и разчлени 22-годишния Николай Йорданов за 40 кг кашкавал и 1600 лв. Той трябва да плати и 200 000 лв. кръвнина на родителите на момчето.
За да избегне доживотната присъда, 33-годишният мъж от козлодуйското с. Гложене призна вината си и делото се гледа по съкратената процедура, като приключи само за 4 ч.
Прокуратурата първо поиска доживотна присъда без право на замяна. Заради самопризнанието и съкратената процедура по закон обаче наказанието се намалява с една трета. Максималната, която може да се даде, е 30 г., за колкото настоя и прокуратурата.
В залата бяха дошли десетки приятели на убития младеж, които скандираха “убиец”. Майката на Ники - Марияна Йорданова, едва се държеше на краката си и не спираше да плаче. Родителите на момчето поискаха 400 000 лв. кръвнина от убиеца. Адриан се опита да отложи заседанието, като обяви, че не разбира в какво го обвиняват. Той си бе написал неколкоминутно изказване, в което твърдеше, че по време на разследването са му били нарушени правата. Съдът обаче отхвърли претенциите му.
Николай изчезна на 14 юни 2012 г. На деветия ден от издирването му във врачанско село бяха открити части от трупа на момчето.
24 часа