Ексклузивно! "Схемата ПИБ" отиграна в Австрия и Унгария с едни и същи действащи лица

Насочването към ПИБ е дошло, след като санкциите срещу КТБ са осуетили купуването и от среди, свързани с "Южен поток"

Главният прокурор моментално трябва да образува проверка за /без/действията на вътрешния министър Цветлин Йовчев, на шефа на ДАНС Владимир Писанчев, както и на премиера и финансовия министър за "схемата ПИБ". Незабавно да бъде проверено имало ли е сигнали в ДАНС и МВР срещу знаковите лица Барак Алон и Симеон Могильович, свързвани с Цветан Василев? Имало ли е сигнали за това, което се готви като диверсия срещу сриването на ПИБ? Защо бившият шеф на ДАНС и "руски сектор" в ДАНС Цветлин Йовчев е проспал това? И защо "схемата ПИБ" ПОВТАРЯ онова, което се случва в Австрия и Унгария с декапитализирането на банки по същия начин, със същите прийоми и истерия? Знае ли шефът на ДАНС кой е Артьом Немцов, който седи до Цветан Василев във Виена и ако не знае, да разпусне ДАНС и да дойде да пита АФЕРА!

В Унгария само за четири дни е декапитализирана банка по същата схема.

Насочването към ПИБ е дошло, след като санкциите срещу КТБ са осуетили купуването и от среди, свързани с "Южен поток". Незабавно да бъде проверено имало ли е сигнали в ДАНС и МВР срещу знаковите лица Барак Алон и Симеон Могильович, свързвани с Цветан Василев? Имало ли е сигнали за това, което се готви като диверсия срещу сриването на ПИБ? Защо бившият шеф на ДАНС и "руски сектор" в ДАНС Цветлин Йовчев е проспал това?

Повтаря се същата схема като банка Тригон в Австрия.

Ударът към българската държава идва веднага след “американското тропане” по масата за "Южен поток". След като КТБ е поставена под финансов надзор, аферистите се насочват към ПИБ.

Ударът срещу банковата система на България, което е удар срещу националната сигурност, става веднага след решението на правителството за "Южен поток".

Къде е блял бившият "корифей" от „руското направление” в ДАНС и сегашен вицепремиер Цветлин Йовчев и има ли отношение /без/действията му с информацията, че се готви да се изстреля като консултант в мощна фирма, свързана с „Южен поток”?

Главният прокурор е наложително да провери детайлно дейността на службите и МВР не само по проспиването на сигналите и допускането на подобен удар срещу националната сигурност, но и скалпелно да провери всички задкулисни действия на шефа на МВР, шефа на ДАНС, както и по отношение на връзката на Могильович, Алон, Немцов и Цветан Василев.

Знае ли шефът на ДАНС кой е Артьом Немцов, който седи до Цветан Василев във Виена и ако не знае, да разпусне ДАНС и да дойде да пита АФЕРА! Чували ли са Цветлин Йовчев и Писанчев за "оръжейния комплекс" и защо не са чували за Немцов?

Точно шефовете на служби и вътрешният министър след позорното си интригантско поведение, след игричките си на "смс-и" и катастрофално "разследване" на "заплахи" във войната Пеевски – Цветан Василев, показаха всъщност, че държавата няма нито служби, нито МВР. И че няколко аферисти взривиха националната сигурност, торпилирайки банковата система.

Afera.bg