Израелците, които пристигат в Бургас, ще минават през отделен изход на летището

Израелските туристи, които пристигат в Бургас за лятната си почивка, ще минават през отделен изход на летището. Той пак е на терминала за пристигащи пътници. Досега те се движеха по отделен коридор, а изходът бе общ, съобщи в. "Труд".
С нововъведението де факто вече никой не може да се присъедини към групите на гостите, пристигащи с полети от Тел Авив. "Това е много важно по отношение на сигурността", каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.
На 18 юли се навършват 2 години от атентата на аеропорта, при който бе взривен автобус с израелски туристи и загинаха петима души заедно с българския шофьор. Тогава терористът се присъедини към групата и заедно с нея стигна до автобуса. На 18 юли ще бъде почетена паметта на загиналите с церемония на летището. В момента в курорта Слънчев бряг почиват над 1000 туристи от Израел.
През пиковите за сезона месеци юли и август се очакват още повече гости и се обмисля възможността за израелците да бъде отворен цял отделен терминал. Става дума за стария терминал в кв. "Сарафово".
На 19 юли се очаква в курорта да пристигне израелската певица Ищар, която е поканена на рождения ден на казино "Платинум". Тя е потвърдила участието си, казаха организаторите.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен