Румен Петков: Хората да замерят с камъни и яйца прокуратурата, не банките

Делян Пеевски нарежда на Сотир Цацаров, твърди политикът

Главният прокурор Сотир Цацаров е пречка за стабилността на страната, коментира в Пловдив Румен Петков. По думите му битката срещу КТБ и арестите са сценарий, който обслужва определен кръг от хора.

Според Петков Делян Пеевски командва главния прокурор Сотир Цацаров. Инструмент на депутата от ДПС бил и вътрешният министър Йовчев. Арестите, свързани с банките, по мнението на политика от АБВ приличали на атака срещу Ал Кайда. "Целта е да се съсипе нечий бизнес или живот", заяви бившият МВР шеф.

Какво правят хората като си изтеглят парите от банките, чакат бандитите да ги оберат ли? Това е грешка, коментира още Петков.

"Тази прокуратура обслужва купуването на гласове", заяви политикът. По мнението му сегашните управляващи цинично спекулират със задължителното гласуване, което няма да бъде прието.

Според членовете на партия АБВ Изборният кодекс трябва да бъде променен. Наложително било въвеждането на мажоритарния елемент и премахването на "узаконеното купуване на гласове". Казусът с наблюдателите според Румен Петков е съзнателно създаден от Мая Манолова и компания. За евровота имаше мачкане и изнудване. За този главен прокурор така се правят избори, каза Петков.