Борисов: Категорично за никакви коалиции с никого не съм говорил

ПП ГЕРБ допринесла за стабилизирането на банките, заяви в Стара Загора лидерът й

Много експерти от ГЕРБ допринесоха за стабилизирането на банките и хората наистина се успокоиха. Това заяви в днес в Стара Загора лидерът на партията Бойко Борисов. Той припомни, че през неговото управление е бил упрекван, че не тегли заеми от частни банки, но го е правил с ясното съзнание да не се получи катаклизъм.

"Категорично за никакви коалиции с никой не съм говорил", заяви още Бойко Борисов по повод на това дали е възможна коалиция БСП-ГЕРБ без Станишев. Борисов бе категоричен и че този въпрос не е обсъждан с Меркел. "Никой с мен в Европа не обсъжда каквото и да било, освен тревогите си, защото когато виждат как рейтингите на държавната падат, как една по една системите забуксуват и спират с усвояване на еврофондовете това притеснява всички. Повтарям, ние за 4 години в най-тежката финансова криза в света за всички времена запазихме България като най-стабилната държава в Европа. Четири години аз плаших българите, че реформите, които правим и стягането на колана е задължително, за да не дойде Международният валутен фонд. Идването на фонда е в крайна ситуация, той не винаги дава пари. Идват експерти на Международната банка и подпомагат правителствата, както в Германия, Ирландия и други държави да си направят реформите, за да не се случва това, което се случва сега с българската енергетика, здравеопазване и пенсионна система. Като съм призовавал Международният валутен фонд то е било, защото за една година коалиционното управление съсипа всичко", каза още пред журналистите Борисов.

Бойко Борисов участва в церемонията по монтирането на втори кръст на купола на новостроящия се храм „Св.Игнатий Старозагорски” в кв.”Самара”. След миналогодишното дарение от 50 хиляди лева, днес Борисов  връчи на старозагорския митрополит Галактион ново дарение от 76 хиляди лева за довършване на църквата.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ