Вече сме в хипотеза за избори, парламентът не може да работи

ГЕРБ ще остане в зала, ако дневният ред е смислен

ГЕРБ ще се регистрира, ако дневният ред е този, по който сме се разбрали, эзаяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.  „Този парламент няма да работи, вече сме в хипотеза за избори. Трябва да направят само дневния ред - закони, които касаят ратификации от Брюксел и мораториум на Закона за МВР.  Това, което искат да направят е цинично. От днес да си назначават хора и този, който провали всичко в Лясковец, убиха хора заради него, да става главен секретар.  Това е абсурдно”, допълни Борисов.


На въпрос дали избори на 14 септември са по-добър вариант от избори на 5 октомври, Бойко Борисов отговори, че след като партиите са се разбрали за една дата, няма всеки ден да се говори за нея.


Дали приема предложението на БНБ за криминализиране на всяко говорене за банки, лидерът на ГЕРБ посочи, че трябва да се има предвид какво се говори за банки. „Две седмици се говори за банки и тогава нямаше никакъв проблем.  Поел съм ангажимент на консултациите при президента да им подкрепим предложенията, ако са разумни, които да гарантират в бъдеще да не се получава подобно нещо. Сега, като ги слушам БСП, все едно криза нямало. Все едно нищо не се е случило. За какво бяха тези извънредни консултации, срещи, събиране на всички партии. Те са като тази ламя с много глави – падат, стават, не можеш да разбереш какво казват”.
„Волен Сидеров го слушах снощи и в края на краищата е прав – ако ще започнат веднъж за банките, после могат да започнат за фондовете, после може ние може да искаме политическите партии да не се коментират. Зависи какво коментираш. Ако насаждаш усещането, че има криза така, както две седмици се насаждаше в обществото, действия на държавни органи, теглене на пари, арести. Не беше ли така?”, заяви Борисов.
Попитан дали ще подкрепи поправките след като ги прегледа, Борисов обясни, че те винаги са много внимателни, защото ги четат Цецка Цачева и Димитър Главчев.