TV7: В офисите ни нахлуха охранители и служители на "България без цензура"

Новините

04-07-2014, 06:03

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

"Ноу фрейм медия България" ЕАД от дни е собственост на Николай Бареков и той иска обявяване на ТV7 и BBT в несъстоятелност.

Късно снощи  ТВ7 излезе с официална позиция, според която е имало "нахлуване в телевизията" заради обезпечителна заповед и искане за обявяване в несъстоятелност, пише "Сега". Ето и текста:

"Днес, 3 юли в 17:10 минути в офисите на TV7 нахлуха дузина татуирани охранители заедно с назначен временен синдик.


Това действие е продължение на рейдърската кампания от страна на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков и неговото искане за обявяване на ТV7 и BBT в несъстоятелност.


Обезпечителната заповед с дата на издаване 3 юли 2014 г. указва на временния синдик "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТV7 ЕАД ) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда".


В разрез с указанието на Софийския градски съд (СГС) още в рамките на днешния ден, синдикът дойде, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия. Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед.


TV7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение. Едновременно с охранителите в студиата и офисите нахлуха и служители, обслужващи политическия офис на "България без цензура". Те не се съобразиха с искането на адвокатите на TV7 да напуснат незабавно офисите.
Ръководството на TV7 ЕАД изразява възмущението си от нарушаването на указанията на СГС и от неправомерните действия на охранителите и служителите на "България без цензура".