Обсъдиха организацията за тържествата на Бузлуджа

Предстои оглед на върха

Организацията за тържествата по повод 123-годишнина от създаването на социалистическото движение в България бяха обсъдени днес. Тържествените събития на 2 август по традиция се състоят в местността „Историческа поляна” на връх Бузлуджа.

За празненствата паметникът на върха ще бъде ограден с предпазни ленти, ще бъдат поставени и табели за ограничен достъп до него. В региона ще бъдат разположени 2 пожарни екипа с 1 пожарна и 1 автомобил, които ще са ангажирани от вечерта на 1 август до края на мероприятието на 2-ри. Два ще са и екипите на ОДБХ Стара Загора, които ще следят за спазване на предписанията от страна на съдържателите на временните обектите за хранене.
Както всяка година, от полицията ще осигурят необходимата охрана спрямо предоставената им от организаторите програма на събитията. Ще бъдат осигурени и 2 линейки с медицински екипи. Тревата ще бъде окосена, а районът ще бъде обезпаразитен.
До края на юли се очаква ремонтът на панорамния път от връх Шипка до връх Бузлуджа, по който ще се придвижват посетителите на тържествата от Северна България, да бъде завършен, а площите около него - почистени и обезопасени.
Предстои комисия от представители на държавните институции, съвместно с организатори на честванията от БСП, да направят оглед на пътищата до върха, както и на местността „Историческа поляна” и при необходимост да се предприемат действия за безопасното протичане на събитието.
Срещата бе инициирана от Областния управител Живка Аладжова и на нея присъстваха ръководителите на Областно пътно управление Стара Загора, ОУПБЗН Стара Загора, ОДМВР Стара Загора, ОД „Безопасност на храните” Стара Загора, РЗИ Стара Загора и представители на ръководството на БСП.