Японка и казанлъчанин се сдобиха с Джулиан на 1-ви юли

Момченцето проплака в Стара Загора, сега е в Казанлък, а скоро семейството заминава за Япония

Днес от неонатологично отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Стара Загора беше изписан първородният син на Ай Мацушита от Токио и Минко Ненов от Казанлък. Малкият Джулиан се роди на 1 юли и родителите му решиха, че е дошъл с името си, съобщава пресцентърът на лечебното заведение.

Джулиан се е родил преждевременно с тегло 2,580 кг и ръст 47 см., но с помощта на лекарския екип той вече е изписан в добро здраве и заедно с родителите си, е  в дома си в Казанлък.
Историята на любовта на Ай и Минко е доста интересна и няма нищо общо с казанлъшкия Празник на розата, когато в задбалканския град идват стотици японци, съобщава още пресцентърът на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ .

През 2002 г. Минко заминава за САЩ, за да учи графичен дизайн в университета в Сан Диего. Там среща Ай, която пък учи туризъм. Не след дълго тя се връща в Япония, а той в България, за да довърши образованието си в Техническия университет в София. Но любовта се оказва твърде силна и Минко заминава за Токио при Ай. Там сключват брак, но решават детето им да се роди в България.

Поне до нова година семейство Ненови ще живее в Казанлък, след което ще се пресели в Токио, после вероятно отново в България.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен