Борисов: Обижда ме да ме слагат в множествено число с Орешарски

На Дянков съм му взел оставката, Чобанов още ли е на работа?

Какво повече към вас да поема като ангажимент, за да не ме слагате в множествено число с Пламен Орешарски, че ме обижда? Мен ме обижда лично! Това попита синдикатите и работодателите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на съвместната им среща в Народното събрание.

Борисов допълни, че не желае да бъде слаган заедно с останалите лидери в едно с определение „политиците”. „Ние сме си с нашите отговорности. Затова, че Дянков е направил еди-какво си, съм му взел оставката, не стои на тази маса. Чобанов още ли е на работа”, каза още Борисов. По думите му, виновните в ГЕРБ са поели своята отговорност.

„Народът ни е дал болшинство веднъж, не ни е дал мнозинство, защото е отчел наши грешки. Сега на евроизборите отчете, че сме по-добри от другите пак”, подчерта Борисов и допълни, че оценката на народа е най-точната оценка. На въпрос, какво повече искат синдикатите и работодателите от ГЕРБ Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, посочи, че иска политическите сили да си говорят. „Не мога да си говоря с тях. Аз ходих на всички консултации – излъгаха ме. На другия ден смениха закона в 18.00 часа вечерта направиха 20 нови закона”, каза Бойко Борисов. Той изтъкна, че на тези консултации е изпратил експерти от ГЕРБ, без изобщо това да им е работата, но само за да подкрепи тази система, а сега всички са в кюпа. Лидерът на ГЕРБ припомни, че не той и колегите му са изпратили ДАНС и Жандармерия в банките. Борисов подчерта и че по въпроса с актуализациите на бюджета всичко зависи от Пламен Орешарски. „Понеже вие си контактувате с него, кажете му да внесе каквато иска актуализация, за да подпрем бюджета и Здравната каса, след това го коментирайте вие - дали е достатъчно, дали не е и в какво положение остават останалите”, каза още Бойко Борисов.