Ще съдят Дейвид Бекъм, Джордж Майкъл и Майкъл Кейн за укриване на данъци

В схемата са участвали също водещи бизнесмени, адвокати и лекари

Дейвид Бекъм, Джордж Майкъл и Майкъл Кейн вероятно са участвали в схема за укриване на данъци с помощта на фонд, генерирал големи изкуствени загуби в офшорна дейност, съобщи Контактмюзик.

Джордж Майкъл е платил на данъчната групировка "Мъркюри", която е ръководила схемата, 443 000 британски лири, за да укрие 6,2 милиона от продажба на албуми и билети за концерти. Майкъл Кейн по този начин е укрил поне 600 000 лири.

В схемата са участвали също музикантите от "Арктик мънкис" Алекс Търнър, Джейми Кук, Ник О'Мали и Мат Хелдърс. Те са платили суми от 38 000 до 84 000, за да укрият от 557 000 до 1,1 милион лири. Кейти Мелуа е платила 500 000 за схемата през 2008 г.

Дейвид и Виктория Бекъм са инвестирали в друга компания, която се разследва от британските данъчни власти по същите причини.

През ноември британски търговски съд ще се произнесе дали въпросната схема е законна инвестиция.

Преди няколко месеца беше разкрито, че Гари Барлоу, Хауърд Доналд и Барк Оуен от Take That са участвали в подобна схема, като са инвестирали 66 милиона лири, за да избягнат данъчни задължения. Данъчен експерт обаче ги защити, че те може просто да са били наивни и да са слушали съветниците си, без да се замислят.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"