Близо 3 млрд. лева във фонд "Земеделие" могат да бъдат безвъзвратно изгубени

Животновъдите протестират

„Като ги гледам по студията какви ги говорят едни с други министри и Фонд "Земеделие", потвърждават думите ми от преди месец-два какво ще се случи там - в ликвидността на фонда. И близо 3 млрд. лв., които могат безвъзвратно да се загубят”. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с проблемите между Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие".
"Как тези хора, като министър и фонд, ще се справят с това като ги гледате. Кой ги е назначил преди една година?", допълни Бойко Борисов.

"Започваме сериозна организация на масови протести", заяви междувременно председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов пред Фокус.

Bulgariautre.bg припомня, че вчера членовете на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", които присъстваха на заседанието в земеделското министерство, подадоха оставка. Директорът на фонда Мирослав Николов излезе от заседание на Управителния съвет и заяви, че днес не са били взети никакви решения за пари, като първа и единствена точка са били поискани техните оставки.