Връщат хора, желаещи да дарят кръв за ранения Калоян от касапницата край Бяла река

Търсят спешно кръв за 17-годишния младеж

Връщали хора, желаещи да дарят кръв снощи в Окръжна болница в Пловдив за ранения Калоян от касапницата край Бяла река. За това сигнализираха хора в групата във Фейсбук "Да Помогнем На Калоян Нишков".

Близките на 17-годишния младеж, който пострада жестоко при катастрофата край Бяла река, търсят спешно кръв за него. Тези, които искат да помогнат, могат да отидат в болница „Св. Георги” на "Пещерско шосе" в Пловдив. Калоян е настанен в реанимацията, кръвната му група е нулева отрицателна.

"Просто нямам думи, връщат хора в момента от Окръжна болница, било късно. Утре сутринта в 8 часа да отидели хората ... от 112 ми казаха, че трябва денонощно да се взима кръв, а от окръжна ми съобщават, че нямали екип", "Възмутително е!! Връщат хората, желаещи да дарят кръв, защото нямали екип.... Как може???? Момчето бере душа.........", пишат хората в групата.

Снощи Калоян е претърпял операция и състоянието му е стабилно.

Днес продължава акцията по кръводаряване за момчето. До  14 часа всеки може да дари кръв за Калоян. "ЗАСЕГА СМЕ ОКОЛО 80 ЧОВЕКА, МОЖЕМ И ОЩЕ ДА СТАНЕМ. ВСИЧКИ ПРЕД ХИРУРГИИТЕ!", апелират в социалната мрежа близки на младежа.

Припомняме, че Калоян пострада при жестока катастрофа на пътя между село Бяла река и Хасково. При инцидента на място са загинали 39-годишен димитровградчанин, водач на лек автомобил “Фолксваген Шаран”, и 24-годишен пловдивчанин, който шофирал лек автомобил “Тойота Корола”.Сериозни травми са получили и пътници във втората кола - 39-годишен мъж от Пловдив и 34-годишна жена. На път за болницата пловдивчанинът е починал, а по-късно издъхнала и жената.