Хиляди граждани във Франция излязоха на мирно шествие в подкрепа на Палестина

Много от участниците в демонстрацията носеха снимки на убити палестински деца

Хиляди хора демонстрираха във Франция днес в подкрепа на палестинците в Ивицата Газа и за да осъдят, според тях, израелската агресия срещу крайбрежния анклав, предаде АФП.

Няколко хиляди души се включиха в митинг в столицата Париж. Множеството, предимно младежи и жени, скандираше лозунги като "Ние всички сме палестинци!", "Израел убиец!" или "Едно-единствено решение, край на окупацията!". Много от участниците в демонстрацията носеха снимки на убити палестински деца.

Аналогична демонстрация се проведе и в северния френски град Лил. В нея се включиха между 2300 и 6000 души, съответно според полицията и организаторите. Трима души са били убити при израелски въздушни удари в Ивицата Газа днес, съобщи местната служба за спешна помощ, цитирана от АФП.

С това общият брой на загиналите при израелските бомбардировки в анклава от вторник достигна 166. Броят на ранените надхвърли 1000, уточнява БТА.

Според изследване на ООН 70% от жертвите на израелските удари са цивилни. Една пета са деца. Около 4000 палестинци избягаха от северната част на Ивицата Газа на юг, след като Израел предупреди живеещите в тази част на анклава да се евакуират, предаде АП.