Петима пострадаха на пътя при две катастрофи, сред тях е и шестгодишно дете

В единия случай шофьор е минал на червено

Петима души, сред които и 6-годишно дете са били ранени при произшествия на пътя през вчерашния ден, съобщава днес МВР Стара Загора.
Мъж 53 години от Варна е минал на червен светофар коло 11.00 часа прези обед на бул. „България” в Стара Загора с „Форд Транзит" и е блъснал завиващия наляво „Роувър 620”, управляван мъж на 32 години от Стара Загора. От удара шофьорът на Роувъра е получил контузия на гръден кош, а возещите се с на задната седалка 35-гоидшна жена и 6-годишно момиченце са с контузии по главата и горните крайници. Те са прегледани и освободени, без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.
Същата сутрин по пътя в посока с. Васил Левски, общ. Опан се е движило БМВ, управляван от 27-годишен мъж от с. Орлово, общ. Хасково. При излизане от завой и мокра пътна настилка, водачът навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в предната част на движещия се там „ВАЗ 2108”, управляван от Б.Д. на 36 години от Плевен. От удара БМВ-то излиза извън пътното платно, по посока на движението си. В резултат на възникналия инцидент пътуващите във „ВАЗ 2108” двама мъже са получили наранявания. 40-годишният Р.Т. е получил фрактура на ляво бедро, а 50-годишният Д.И. е с фрактура на дясна подбедрица и подмишница. Пострадалите са настанени с МБАЛ – Хасково без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.