Кметът Николов: Горд съм с бургазлии за действията им по време на атентата

Градоначалникът благодари на всички оказали помощ на 18 юли 2012

Кметът на Бургас Димитър Николов изрази за породен път своите съболезнования и съчуствие към близките на загиналите в кървавия атентат на летище Бургас на 18 юли 2012 година.

Днес се навършват 2 години от най-ужасяващото събитие, сполетяло през последните десетилетия града, при което загинаха шестима души. Сред тях бяха един българин и петима израелски граждани.
 "През тези две години се казаха много неща - за жертвите, за техните близки, за разследването и за самоличността на атентаторите. Но, каквото и да е казано или направено до момента, не може да се сравни с непосилната мъка на роднините и за съжаление, не може да върне децата и близките им. Въпреки, че не бе подготвен за нещо подобно, въпреки шока и ужаса от случилото се, Бургас реагира мигновено, без да се поддаде на паниката. Всички институции действаха експедитивно и в отлична координация помежду си. Бургаските лекари и пожарникари започнаха да помагат на ранените. Хотелите отвориха вратите, за да приемат оцелелите. Летището бе преустроено, за да посрещне роднините на пострадалите", каза кмета на Бургас.
Той заяви, че е горд с бургазлии за адекватните им и своевременни действия, за помощта, която оказаха на пострадалите. 
 "На всички тях мога да кажа само едно голямо благодаря! За проявената храброст, за човешкото отношение, за съпричастността - благодаря! 2 години по-късно, ние продължаваме да скърбим за голямата загуба. Продължаваме да поднасяме най-искрените си съболезнования към близките на загиналите. Продължаваме да настояваме максимално скоро истината да излезе наяве. Продължаваме да живеем със спомена за терористичния атентат. И ще продължаваме, защото никога няма да забравим датата - 18 юли 2012 г."!