ГЕРБ осъди вандалското посегателство спрямо информационния център на Мария Габриел в Русе

ГЕРБ осъди вандалското посегателство спрямо информационния център на евродепутата Мария Габриел в Русе. Това се случи по време на извънредна пресконференция, по време на която народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова дадоха подробности за инцидента, станал късно вчера в центъра на града. Гражданин в нетрезво състояние към 20.30 часа нанася удари и поврежда входната врата и прозорците на офиса преди да бъде задържан от екип на СОТ. Изстъплението е станал пред очите на десетки граждани на 15 метра от Съдебната палата в Русе.

Депутатът Пламен Нунев оповести и текста на декларация на партията, в която се казва:

Областното ръководство на ПП ГЕРБ категорично осъжда всички форми на проява на агресия и вандализъм в политическия живот. Вчерашното посегателство спрямо информационния център на Мария Габриел е безпрецедентен и емблематичен акт на политическа омраза и хулиганство в най-европейския град на България - Русе! Вандалщините започват, когато опонентите ни изчерпят аргументите си. Това са типични за предизборна кампания прояви и очевидно ние не сме излизали от нея от месец май 2013 година. Освен акт на омраза, това е и акт на безсилие, политическо и лично, от лицето /или лицата/ извършили подобен погром. Безсилието да докажеш политическите си тези или да покажеш правотата на каузата си, води до подобни извращения в политическия живот в България! Зад подобни ретроградни актове на политическа импотентност стоят създадени насила политически субекти, криещи се зад маските на псевдо – патриотични идеи!

Погромът спрямо информационния център на евродепутата Мария Габриел в Русе е още едно доказателство за стремежа на някои кръгове да всеят смут и несигурност в Русе и България! Това няма да бъде допуснато!

Никой и нищо, нито подобни погроми на партийните ни офиси, нито лични заплахи няма да ни уплашат или спрат да отстояваме българските национални интереси и си върнем България!

Като членове на Европейската народна партия, ние от ГЕРБ призоваваме всички останали политически субекти към толерантност и спазване на европейските демократични ценности, включително по време на предстоящата кампания за избори на народни представители в 43-ото Народно събрание!"