Състоянието на жената в будна кома се влоши, социалните отпускат 325 лева

Прокуратурата се самосезира по абсурдния случай на Калина Стефанова

След светкавичната реакция на държавните институции се оказа, че има изход от абсурдната ситуация, в която бе изпаднал мъжът, чиято съпруга е в будна кома, предава Нова телевизия. Прокуратурата се самосезира по случая и ще издаде всички необходими документи на бащата, за да започне дело срещу шофьора, който прегази жена му на пешеходна пътека. Освен това ще бъде ускорена процедурата той да стане неин законен настойник пред всички държавни институции.

От Агенцията за социално подпомагане ще помогнат на семейството с 325 лева и ще прехвърлят на бащата правото на детски надбавки и социални помощи. Много хора помогнаха на семейството с пари, дрехи и храна за децата, но в това време състоянието на 35-годишната Калина Стефанова се влоши. 

„Към този момент е овладяно състоянието, но беше критично. Засега ще се молим, че всичко ще се оправи. Искам да изкажа искрената си благодарност към хората, които ни помогнаха и подкрепиха”, каза бащата. 

Половин година Иван води неистова борба с държавните институции, за да може да се грижи за трите деца и съпругата си. Законът отписва тези хора, въпреки че са физически живи и близките им са поставени пред абсурдната ситуация да доказват това. Историята на Иван Стефанов всъщност е пример какво се случва с хората, изпаднали в състояние на будна кома и защо близките им попадат в омагьосания кръг на държавната бюрокрация. 

Ако Вие желаете да помогнете, можете да се свържете с Иван Стефанов на номер 0988 35 15 54.

Банкова сметка:

Иван Димитров Стефанов
Уникредит Булбанк
IBAN: BG51UNCR70001519869454
BIC: UNCRBGSF