25 години затвор за Ергин, който през февруари отвлече две момичета в Добрич

Мъжът трябва да заплати и 30 хиляди лв. обезщетения на момичетата

25 години ще лежи в затвора Тансел Ергин Хасан. Той е признат за виновен с присъда от 21 юли 2014г. на Добричкия окръжен съд.

На 08.02.2014г. срещу 09.02.2014г. в гр. Добрич, същият отвлякъл Александра Ж. К. от гр. Добрич, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. За това престъпление съдът му определя наказание „доживотен затвор", което на основание чл. 58а ал. 2 от НК, заменя с наказание „лишаване от свобода" за срок от двадесет и пет години.

На 19.02.2014г. около 19.00 часа в Добрич е отвлякъл и Йоана Я. Б. от гр. Добрич, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. За престъплението Окръжният съд определя наказание „доживотен затвор", което на основание чл. 58а ал. 2 от НК, заменя с наказание „лишаване от свобода" за срок от двадесет и пет години.

Във времето от 08.02.2014г до 19.02.2014г. в гр. Добрич, при условията на продължавано престъпление той е извършил и други престъпления, като кражба на вещи –мобилен телефон, ,пари, сребърни накити, чрез сплашване и сила.

За извършените престъпления Окръжният съд определя на подсъдимия наказание петнадесет години „лишаване от свобода", като на основание чл. 58а ал. І от НК, намалява така определеното наказание с 1/3 и налага наказание „лишаване от свобода" за срок от десет години.

Съдът го признава за виновен за това, че в периода от 09.02.2014г. до 12.02.2014г. в гр. Добрич и с. Великово, обл. Добрич, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив по чл.29 от НК, многократно е изнасилвал Александра Ж, за което съдът определя наказание петнадесет години „лишаване от свобода", като на основание чл. 58а ал. І от НК, намалява така определеното наказание с 1/3 и налага на подсъдимия Тансел Ергин Хасан наказание „лишаване от свобода" за срок от десет години.

На основание чл. 23 ал. І от НК Окръжен съд – Добрич определя за изтърпяване най-тежкото от така определените наказания, а именно наказанието лишаване от свобода за срок от ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ, което следва да се изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Със същата присъда подсъдимият е осъден да заплати обезщетение за нанесените на пострадалите неимуществени вреди -20 000 лв. на Александра Ж. К. И 10 000 лв. на Йоана Я. Б.

 Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд гр. Варна в петнадесетдневен срок.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен