„За Добрич” пита президента ще изпълни ли обещанието си към пострадалите от наводнението

Гражданите очакват отговор от президента, защото правителството го няма

Писмо до президента Росен Плевнелиев изпратиха от гражданската инициатива „За Добрич“. В него те му припомнят, че при посещението си на 22 юни в Добрич той заяви ангажираност към ситуацията и последващите действия, като пред медии и граждани пое ангажимент след месец да извърши нов оглед на засегнатите райони.

От „За Добрич” питат президента: „Къде сте? Къде са институциите, които трябваше да се ангажират със ситуацията? /А, Вие поехте ангажимент/. Зададохте ли въпрос на кмета на гр. Добрич и община Добричка защо не са били почистени предварително отводнителните канали /по-точно коритото на Суха Река или река Добричка /, след като са налети средства точно по това направление? Градския парк ли е по-важен пред домовете на хората? 300 лева могат ли да помогнат на семейство без дом? Как е възможно хиляди полицаи да пазят 240 "народни избраници", а нито един, освен тези, които през свободното си време помагаха, да не помогне на бедстващите?“

Автори на писмото са Михаил Михов, Явор Георгиев и Десислава Първанова. Те очакват да получат отговор от президента, защото правителството го няма. И се надяват, това да не се случи два месеца след обещанието.