Не се води никаква статистика по отношение на възнагражденията в държавните агенции

Не се води никаква статистика по отношение на възнагражденията в държавните агенции. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио "Фокус“ народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов. Той уточни, че 13.5 милиона лева е общата стойност на раздадените допълнителни възнаграждения, бонуси и друг тип награди и стимулирания в 11 министерства.

Ципов допълни, че тези средства са раздадени за една година. „Това е допълнително материално стимулиране както на политическите кабинети, така и за заместник-министри, началник на кабинета, директор на пресцентър на министерство и редови служители, които са получили тази сума“, категоричен беше Ципов. Според него не се води никаква статистика по отношение на възнагражденията на държавните агенции, които са подчинени на Министерския съвет.

 

Това е точно цитиран отговорът на министър-председателя, уточни депутатът от ГЕРБ. Никой не си е помислил, че могат да се ползват експертите в самия Министерски съвет, а са ползвани външни консултанти. Красимир Ципов каза още, че оставката на правителството е единственото възможно решение. Според него няма да е никак лесно на служебното правителство, за да се преодолеят всички негативни последици.