Шок! Българка живее 20 години със 100 марли в корема си

Лекарите ги извадили, но забравили хирургически инструмент в тялото й

44-годишната Траяна Христова цял живот е жертва не лекарска немарливост.

Тя е живяла 20 години със 100 марли в корема си, а след последвалата операция в тялото й е забравен лекарски инструмент, разказва Нова ТВ.

Кошмарът за Траяна започва още, докато тя е дете. При операция за перитонит хирурзите затварят тялото й с около 100 марли в него.

20 години по-късно, а именно миналата година, тя отново се подлага на операция. Постъпва в едно от здравните заведения в София със съмнение за киста или миома. След седемчасова тежка интервенция от тялото й е извадена топка марли.

По време на възстановителния период след операцията пациентката започва да изпитва силни болки. Налице е втора лекарска грешка, още по-шокираща: метален хирургически инструмент е оставен в нея.

Първоначално преглеждащите я хирурзи от същата болница убеждават Траяна, че е невъзможно в нея отново да има забравено чуждо тяло, но тя е убедена, че грешат. След като търси мнението и на специалисти от други заведения, след много ехографии и рентгенови снимки и още повече колебания на различни лекари, които виждат различни неща на снимките, в крайна сметка е потвърдено: в корема на жената има метално тяло и то е причината за адските й болки.

Според друг специалист пък инструментът е забравен още с първата интервенция, заедно с марлите. Всички са категорични, че още една операция е много рискована за пациентката и ако тя се реши на такава, ще направи това изцяло на собствена отговорност.

В момента Траяна е почти неподвижна и се надява кошмарът, в който тя и семейството й са попаднали, да приключи. Тя е завела и дело срещо лекарите, поставили я в това състояние, а според адвоката й то може да приключи още до няколко месеца.