4 г. решетки за младеж с 9 присъди и нови две престъпления за 10 минути

Крими

25-07-2014, 15:47

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Наказание 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще търпи Филип Боянов, след като съдът в Бургас одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – споразумение за решаване на делото му в наказателното производство.
Той се признава за виновен в две деяния - опит за грабеж и грабеж, извършени в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление. На 06.03.2014 г. около 16,20 ч. по улица в гр. Бургас направил опит да отнеме ланец с висулка от злато с общо тегло 16,70 гр. на обща стойност 1085,50 лв. от владението на бургазлийка с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – дърпал ланеца, ведно с висулката от врата на пострадалата и я съборил на земята. Деянието е останало недовършено. Десет минути по късно  на кръстовище той отнел  със сила златен ланец и медальон на стойност 975 лв. от друга жена.
От престъплението не са причинени щети, тъй като вещите са възстановени.
Окръжен съд – Бургас отказа да одобри първоначално предложения от държавното обвинение вариант на споразумението, който предвиждаше Боянов да търпи 3 години и 5 месеца лишаване от свобода. Съдебният състав посочи, че това наказание противоречи на закона и морала, тъй като младежът е осъждан 9 пъти за кражби и грабежи, а деянията, за които отговаря сега, е извършил 2 месеца след излизането му от затвора. Боянов заяви пред Окръжен съд – Бургас, че се признава за виновен и доброволно е подписал споразумението с прокуратурата