Цветен 5kmrun подгрява феновете на морския Фестивал на цветовете в Бургас

Colour 5kmrun е безплатно бягане (може и да се проходи) със свободен достъп за всички

5kmrun и Фестивал на цветовете обединяват сили, за да донесат още по-мощна цветна емоция на своите фенове. Лятното издание на фестивала в Бургас ще бъде предшествано от 2 тематични цветни бягания, които ще се случат във Варна и Бургас и ще подготвят морската публика за голямото цветно избухване , което ще се случи на 09 август 2014 г. със специална цветна сцена на Sea Garden Festival в Летния театър на Приморския парк в Бургас.

Датите на тематичните Colour 5kmrun издания са: 02.08.2014 г. във Варна и 09.08.2014 г. в Бургас. 5kmrun е 5 км. свободно, но организирано бягане за всеки желаещ, без ограничение в пол и възраст (вкл. инвалиди, родители с детски колички, както и с кучета на повод ). 5kmrun е създаден от няколко ентусиасти целящи изграждането на леснодостъпни условия за непрофесионално организирано бягане, както и насърчаването на една нова култура на мислене по отношение на бягането като част от здравословния начин на живот.

Идеята за 5 км. свободно, но организирано бягане, възниква в Англия през 2004 г., където в Буши парк (Лондон), Поул Синтон Хюит създава своя „park run”. Следвайки неговите основни принципи и опит, инициаторите на 5kmrun в България „пренесят огъня“ и у нас.

5kmrun се провежда  всяка седмица (събота сутрин) в София, Варна, Бургас и Пловдив, като специалните издания Colour 5kmrun ще се случат в Морска градина Варна и Приморски парк Бургас.

Colour 5kmrun е безплатно бягане (може и да се проходи) със свободен достъп за всички, като началният час на бягането и за двата града е 09:00 ч., а участниците трябва да пристигнат поне 30 мин. преди старта. На място желаещите да се включат в цветната надпревара ще могат да закупят на преференциална цена пакет съдържащ торбички с цветен прах, брандирана фланелка и предпазни калцуни за маратонки.

Организаторите на бягането изискват еднократна регистрация на сайта www.5kmrun.bg и принтиране на баркод (личен ID). Веднъж регистрирани, участниците могат да тичат „доживотно“:) във всички бягания на 5kmrun.

Желанието на организаторите на 5kmrun и Фестивал на цветовете е да обединят две успешни и изключително позитивни идеи в името на здравето, постигнато чрез физически и емоционален заряд, а също и да покажат силата на цветната експлозия, очакваща Бургас на 09 август 2014 г.

Организаторите обещават и Цветен 5kmrun през септрмври в Пловдив. Още за инициативата, търсете във Фейсбук.