Борисов: Не виждам сфера, в която правителството да е постигнало успех

"Преди година разправяха, че асфалт не се яде. Сега взимаме 10 милиарда лева и няма какво да покажат – само спрени проекти", заяви лидерът на ГЕРБ в Царево

"Не виждам сфера, в която правителството да е постигнало успех" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Царево, където днес е на посещение, за да открие новоизграден пристанищен фар.

"Няма такава, точно обратното – социална, икономическа, финансова, политическа – тотален срив", добави той.

"Виждате, че в парламента се карат като цигани вече", продължи Борисов. "Една година се целуваха, една години митинги правеха на Орлов мост, една година "Атака" ги подкрепяше. Изведнъж последната седмица решиха да се правят на опозиция."

По думите му в политическата история на България ще остане този случай, при който мандатоносителят бяга от парламента, а председателят на мандатоносителя отсъства от заседанията с дни, макар че е в София. "Мандатоносителят да бяга от парламента, да няма кворум заради него; мандатоносител да не иска да си подкрепи бюджета на собственото правителство - такова падение на БСП аз не мога да си представя и никоя друга партия не е изпадала в подобно положение", беше оценката на председателя на ГЕРБ.

"Преди година разправяха, че асфалт не се яде. Сега взимаме 10 милиарда лева и няма какво да покажат – само спрени проекти", каза още Бойко Борисов.

На днешното събитие присъстват още кметът на община Царево – инж. Георги Лапчев, зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов, областният координатор на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев, депутати, кметове и общински съветници от ГЕРБ и област Бургас. Новият фар представлява скулптура на жена, отлята от бронз и висока 5,5 метра.

ГЕРБ финансира проекта с дарение от 120 000 лева. Работата на скулптора е безвъзмездна, а партията е осигурила материалите.

"Решихме от партията вместо да даваме пари за кампания в региона, да дадем 120 000 лева за фар", обясни Борисов.

Запитан за членовете на служебния кабинет, председателят на ГЕРБ беше категоричен: "Президентът прави правителството. Колкото знаете вие, толкова знам и аз".