Журито на "Бургас и морето" не видяло за коя песен се подписва

Орлин Горанов спечели конкурса "Бургас и морето" с песен, представена пред журито първо от Васил Петров, разкри самият победител. Но по регламент нито автор, нито изпълнител могат да участват с повече от една песен, а Васил Петров изпълнява и "Странно" на Росалин Янков по текст на Иван Тенев. Затова второто изпято от него парче "Импресия" е отстранено, след което после го изпява Горанов. Тази въртележка даде повод за поредните брожения сред участниците. От служителка в община Бургас Петя Буюклиева разбрала, че няколко песни, сред които и нейната "Мое море", имали равен брой точки с песента победител.

"Как може песен, която е извадена от кошчето, да спечели първото място? Ами нали същото това жури я отхвърли в началото. Нямам нищо против самия Орлин Горанов, разбира се", казва Буюклиева. Песента "Импресия" не беше сред първоначално избраните 12 песни за финала, а една от двете резерви. Вчера на Буюклиева се обадил един от журито. "Казва, че питал как е възможно песента, за която дал най-малко точки, да е на първо място? Не видели протоколите, под които се подписват, били в тъмното в залата, когато една девойка дошла за подписите. Питам се защо да хвърлям усилия, защо давам лични средства, какъв е смисълът?", каза певицата, предава "24 часа".

"Песента "Импресия" е отстранена не като лоша, а защото регламентът не позволява един певец да участва с две заглавия в конкурса. Тогава авторите - композиторът Александър Савелиев и текстописецът Александър Александров, ми предложиха аз да я изпея и тя спечели наградата. Това е историята и в нея няма никакъв скандал", каза пред "24 часа" Орлин Горанов.