В Карловско: Да се молим на държавата за пари, а на Господ да не завали

Животът

29-07-2014, 17:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето каква е обстановката след проливните дъждове

Селата в Карловско пострадаха сериозно от проливния дъжд, паднал миналата вечер. След като цял ден течаха усилени дейности по отводняване и установяване на щетите, ето какво е положението в региона.

В Столетово има пътни настилки, напълно разрушени и отнесени от водата. Река Стряма отново е била много пълноводна и е разрушила моста, ремонтиран след предишното наводнение напролет. Кметът Славчо Тодоров няма пари, за да ремонтира улиците. Средства са осигурени за прочистване коритото на реката, но те са само 1400 лева и са от община  Карлово. Държавата отново не си е свършила работата и не е дала пари за опасното съоръжение. Да се молим на държавата и на общината за пари, а на Господ а не завали, каза Тодоров.

Пороят и бурята са съборили дървета по пътищата в общината, нарушени са пътните настилки в Домлян и Васил Левски, водата е нанесла проблеми още в Баня, Розино и Иганово.

Ако не се разшири коритото на реката и не се прочисти от храсталаци, ще се издавим. Цяла нощ само кметът на селото и пожарникарите ни помагаха да се справим с водната стихия, нареждаха на свой ред  ядосани хората в ромската махала в Богдан.

Над 15 къщи и в ромската махала на Дъбене са под вода. Цяла нощ хората са се борили с водния ад. Водата, идваща от Балкана заради поройния дъжд, не е успяла да се поеме от реката, защото коритото не е прочистено от дървета и храсти, съобщава Карлово ТВ.