ГЕРБ: Раздутите разходи може да поставят държавата в колапс в следващите 3 месеца

Инвестициите в страната са намалели пет пъти в сравнение с нивото им по време на предишното управление

Инвестициите в страната са намалели приблизително пет пъти спрямо периода на управление на ГЕРБ. Това отчете депутатът Ивайло Московски при обсъжданията на актуализацията на бюджета в Народното събрание.

В момента парламентът заседава извънредно, за да приеме поправките, свързани с финансирането на Националната здравноосигурителна каса. След като приеха на първо четене актуализацията на НЗОК, депутатите осигуриха кворум за гласуване на ЗИД на Закона за държавния бюджет.

"Нашето предложение е да се намалят раздутите и неправилно планираните от вас приходи", заяви народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова. "Ние сме против да се раздуват разходи. Трябва да си признаем, че надутите на огромен балон приходи няма да се случат, за да не поставим държавата в колапс в следващите три месеца", заяви тя.

"Приходните агенции НАП и "Митници" не работят. Агенция "Митници" продължава да се тресе в кадровите си проблеми", изброи Менда Стоянова.

"Тръгнете си с малко достойнство, като подкрепите малката актуализация, която е необходима", призова от своя страна депутатът Делян Добрев. По думите му, ако правителството не е било доволно от министъра на финансите Петър Чобанов, е трябвало да предложи неговата смяна.

"Запазете достойнството на министъра в оставка. Говорите ми за "Химко" - защо не го купихте? Кой ви пречеше да го купите? Лъгахте, че ще подписвате споразумение с "Уестигнхаус" за "Южен поток". Направихте нагласен дълг около Коледа и благодарение на него България е в наказателна процедура", добави Добрев от парламентарната трибуна.

"Какво ще стане на 5 октомври, ако няма правителство? Ето това е вашето отношение – безотговорно, без мисъл за държавата. Бъдете поне в края на вашето управление достойни политици, хората ще го оценят", заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.