За първи път в Турция! В южната ни съседка ще издават гей списание

То ще се нарича „ГейМаг“ и ще се раздава безплатно в продължение на една година

Първото турско гей списание ще бъде пуснато в продажба на 5 август, съобщи в. „Хюриет“. То ще се нарича „ГейМаг“ и ще се раздава безплатно в продължение на една година в местна верига магазини, докато придобие популярност.

„Искаме да разбием оковите на табуто, но крачка по крачка. Нашето издание е малка революция в Турция, която ще даде възможност за по-голяма изява в обществото, на тази толкова пренебрегвана част от него“, казва редакторът Емир Акгюн. Той допълва също така, че докато е подготвял първия брой е останал изключително доволен от факта, че инициативата се радва на внимание и положителни реакции. „Почувствах се сякаш всички са чакали подобно нещо от доста дълго време“, възхищава се той. Въпреки това издателят признава, че е напълно нормално проектът да среща и критики и остри реакции.

Корицата на първия брой изненадващо е посветена на американската поп дива Марая Кери, която е изразила силната си подкрепа за инициативата. В него също така е публикувано и интервю с турската актриса и певица Хюлия Авшар, която твърди, че не би приела за странно, ако дъщеря й един ден реши, че е лезбийка.