140 фирми представят нови машини и технологии на международния панаир в Добрич

Мисия Добрич

05-08-2014, 12:38

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира поредното изложение „Селското стопанство и всичко за него” (снимки)

Изп. директор на фонд "Земеделие" Атанас Добрев и посланикът на Казахстан в София Темиртай Избастин прерязаха лентата

Близо 140 фирми представят най-новите модели земеделски машини и технологии на 22-ото издание на международния панаир "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич, съобщи БТА.
Селското стопанство е ключов отрасъл в икономиката на страната и форумът ще допринесе за реализиране целта на земеделските производители - създаване на качествена продукция, заяви при откриването на панаира изпълнителният директор на държавен фонд "Земеделие" Атанас Добрев. Той добави, че земеделските производители в световен мащаб са изправени пред редица предизвикателства - нестабилни цени на пазарите, екстремни климатични условия, изоставане на селските райони.
Държавен фонд "Земеделие" ще следва политиката за подпомагане на земеделските производители и ще създаде условия за подкрепа на всеки стопанин, каза Атанас Добрев.
Изпълнителният директор на фонда и посланикът на Казахстан в София Темиртай Избастин прерязаха лентата на изложението.
Сред първите посетители на панаира бе и посланикът на Китай Уей Дзинхуа.
На изложението, което ще продължи до 9 август, производители и търговци предлагат едро- и малогабаритна земеделска техника, машини и съоръжения за животновъдството,
сушилни и техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, нови сортове полски култури, препарати за растителна защита, леки автомобили, специализирана литература и други.

Повече снимки можете да видите тук.