Почивката в България излиза на германците с 52% по-евтино отколкото в родината им

Плажовете в Малага, Испания също са сред най-изгодните летни дестинации

Според проучване на германската статистическа служба, цитирана от френският вестник Le Figaro, България предлага най-евтината възможност за лятна ваканция на жителите на ФРГ, пише infotourism.net.

Според германската статистическа служба, намираща се в град Висбаден /известен балнеоложки център/, най-скъпо за германците е летуването в Дания, където цените на хотелите и ресторантите са с 53% по-високи от тези в Германия. Следващите по скъпотия дестинации са Швеция (+50%), Франция (+14%), Италия (+13%) и Великобритания (+10%).

Обратно, почивката на германците в Испания и Гърция може да им излезе съответно със 7 и 10% по-малко отколкото в Германия.

Най-евтините дестинации обаче са на изток: Полша, където разходите са с 23% по-ниски, Унгария и Румъния, където може да се спестят до 46% от парите, които германците биха похарчили за почивка в собствената си страна. Над всички обаче е България - плажовете по българското Черноморие предлагат на немските туристи летуване с 52% по-евтино, отколкото по крайбрежието на Балтийско море в родината им.