Директорът на "Пирогов" сменен ден преди оставката на кабинета "Орешарски"

Решението за рокадата е подписано четири дни по-късно

В последния ден от управлението на кабинета „Орешарски” вече бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева е сменила директора на „Пирогов” Стоян Миланов. Това става ясно от документи, подадени в Търговския регистър, предаде bTV.

Часове преди оставката на правителството да бъде внесена в деловодството на парламента на 23 юли, Андреева е подписала протокол за рокадата в лечебното заведение като едноличен собственик на капитала на дружеството.

На мястото на Стоян Миланов е избран Христо Цеков. Решението е одобрено от Съвета на директорите на 4 август, като "за" са гласували и тримата му членове - проф. д-р Веселин Василев, проф. д-р Димитър Раденовски и доц. д-р Христо Цеков.

Аз разбрах по неведоми пътища. За мен това е един позорен акт на отмъщение, донякъде слабост управленска и лична злоба”, коментира пред медията д-р Миланов късно вечерта в сряда.

„Това решение е взето под сурдинка, по тъмни доби, задкулисно, без да бъда уведомен. Не се съмнявам, че то е дошло и от една сграда на номер 20. В това виждам и определени позитиви, защото никой повече не може да ме асоциира с това позорно управление на Министерството на здравеопазването. Все пак аз се радвам, че днес всички видяха гърба на този случаен човек, не мога да го нарека колега, да си тръгва от сградата”, допълни още Миланов.

„Самият факт, че се случва по това време говори много. Възможно е да съм настъпил и икономически интереси в болницата. Опитах се да направя доста прозрачни нещата в последната година”, категоричен е отстраненият директор.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"