„Патриотичен фронт” няма да бъде патерица на която и да било партия

Красимир Каракачанов: Президентът постъпи доста амбициозно в избора си на служебен кабинет

От днес сме поставили задача на структурите на партиите, окръжното, да пристъпят към провеждане на събрания за номиниране на народни представители.
Коалиция „Патриотичен фронт” разчита на доказали се вече патриоти. Ще спазваме приоритета за резултата на двете партии от предишните избори. Това стана ясно по време на пресконференция на "Патриотичен фронт" - наименованието на предизборната коалиция, създадена от  ВМРО и Националния фронт за спасение на България.

Валери Симеонов обяви, че ръководството на коалицията ще се извършва от Красимир Каракачанов, а оперативната работа ще се ръководи в 9-членен състав. На 25 август ще бъдат представени листите с кандидатите в пълен състав. В листите на Коалиция „Патриотичен фронт” ще бъдат поставени доказали се вече патриоти, като се спазва приоритетът за резултата на двете партии от предишните избори.

Сред основните теми, които разискваха, беше и служебното правителство. Красимир Каракачанов бе категоричен, че президентът е постъпил доста амбициозно в избора си на служебен кабинет.

„Това правителство може да направи една ревизия, да затегне контрола върху митниците, за да се осигури събираемост оттам, тъй като годишно загубите са между 2 и 3 млрд лева. То трябва да гарантира провеждането на честни избори, което е сложен организационен процес. В това отношение разчитаме на проф. Георги Близнашки и на министъра на вътрешните работи, както и на министъра на правосъдието”, подчерта той.

Според Каракачанов служебният кабинет трябва да гарантира и финансовата стабилност – да действа бързо и енергично.

Валери Симеонов каза, че на 25 август листите им ще бъдат готови.

Стана ясно, че има идея за разрастване на Фронта. В ЦИК обаче ще се регистрират като коалиция между ВМРО и НФСБ, а всички останали, които решат да се присъединят ще имат само подписани коалиционни споразумения.

Патриотичният фронт няма да бъде патерица на която и да било партия, заключиха лидерите Каракачанов и Симеонов.

 

Председателят на ВМРО за пореден път отправи апел към българските избиратели да гласуват на предсрочния вот на 5 октомври, защото това е единственият начин новоизбраното правителство да получи легитимност.
Високата избирателна активност ще обезсмисли етническия вот за антибългарската и противоконституционна партия ДПС, както и купените цигански гласове, заяви Каракачанов.

Отиваме на избори с амбицията да дадем, а не да вземем. Предлагаме прагматична програма и разумен патриотизъм, обобщиха от коалиция „Патриотичен фронт“.