Новият директор на МВР - Бургас: Нямам амбициите да бъда експерт в престъпните тенденции тук

Мисия Бургас

07-08-2014, 16:19

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

„Нямам амбицията да бъда експерт в тенденциите в престъпния свят и неговото развитие през годините на тази територия. Считам, че разполагам с екип от професионалисти, които работят в МВР – Бургас. Това каза на среща с журналисти днес новоназначенията директор на бургаската полиция, комисар Георги Костов.

По думите му, през тази година  за реда в най-големия курортен комплекс у нас - „Слънчев бряг“ бдят по-малко полицаи. „Отреагираме със сили на Жандармерията. В рамките на специализирани полицейски операции, които ще бъдат изненадващи и не по предварително начертан алгоритъм, очакваме да овладеем процесите“, обясни Костов и допълни: „Благоевград е част от моята професионална история, но не е част от моята лична история. В случая съм привилегирован – познавам Бургас. В Благоевград влязох за първи път на представянето ми там.”

Костов добави, че основните приоритети в работата му са основните приоритети на полицията: опазване на обществения ред на обслужваната територия и борбата с престъпността. „Няма да фаворитизираме един или друг вид противоправно деяние“, категоричен бе той.

Припомняме, ченовият директор на Областната дирекция на МВР - Бургас бе назначен със заповед на министъра на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев само преди няколко дни. Пред него стоят три основни приоритета – противодействие на наркоразпространението, на злоупотребите с акцизи и ДДС и на битовата престъпност, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. Досегашният временно изпълняващ длъжността директор на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов е назначен за зам.-директор на областната дирекция.