Паметникът на свободата няма да остане без охрана

Министерство на културата вече осъществи контакти с МВР по казуса

Шипка няма да остане без охрана. Това е гарантирал днес служебният министър на Културата Мартин Иванов в разговор с областния управител на Стара Загора Живка Аладжова. Министър Иванов е поочил, че Паметникът на свободата няма да остане без охрана и набези няма да бъдат допуснати. Той е съобщил, че вече са осъществени необходимите контакти между Министерството на културата и Министерството на вътрешните работи, за да се обсъдят юридическите възможности за осигуряването на охрана и да се предприемат необходимите мерки това да се случи максимално бързо.
Междувременно стана ясно още, че министър Мартин Иванов е изпратил писмо до колегата си в служебния кабинет, вътрешния министър Йордан Бакалов, с предложение за сформиране на междуведомствена работна група за решаване на проблемите, свързани с осигуряваната досега от МВР охрана на обекти от национално значение в сферата на културата.
Задачата на работната група е да предложи в кратък срок решение, което трайно да гарантира опазването и съхраняването на Националния парк-музей „Шипка".