Ветеринарите от Бургас все още без договори с Агенцията по храните

Частните ветеринари в Бургаско все още не са подписали договори с Агенцията по храните, събщиха от ведомството в Бургас.  Ако това не се случи до 14 август специалисти от областната дирекция ще поемат  дейностите по държавната профилактична програма, която трябва да бъде изпълнена.

"Държавата е в правото и да възложи на останалите държавни служители дейности, ако сегашните откажат да подпишат  контрактите  с агенцията по приетите вече цени", коментира директорът на службата в Бургас д-р Петър Пачев.

През юли експертите от Бургас скочиха срещу многократно по ниските тарифи за дейността им през тази година. Според ветеринарите новите ставки за символични и на практика цените са паднали на нива от 1998 година. Неводолните планират и среща с екипа на новото Министерство на земеделието и храните. Въпреки протестите обаче специалистите се включват в борбата със заболяването по овцете "син език” и подпомагат по места работата на държавните ветеринари, съобщиха от дирекцията на Агенцията по храните в Бургас.