Свекърът на Пенка, оставила новороденото си да умре в гората като куче, умрял от мъка

Животът

12-08-2014, 12:18

Снимка:

frognews.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Историята шокира хората от село Васил Левски

Димитър Димитров - свекър на Пенка Тодорова от карловското село Васил Левски, е починал ден след като снаха му сътвори зверството с новороденото си бебе, разказват местни, пише "ШОУ".

Минали са дни, но духовете в селцето продължават да са възбудени. Хората недоумяват как 38-годишната Пенка, която е българка и не е демонстрирала досега безотговорност, е имала сърце да остави момиченцето си в гората, вследствие на което то почина.

След като чул за тази нечовешка постъпка, бащата на мъжа, който от две години живее с Пенка на семейни начала, издъхнал. Местните обвиняват снахата за трагичния край на 80-годишния старец. Той е имал болежки, но от скандала, в който цялото село оплюло семейството му, бай Димитър се притеснил, състоянието му се влошило и на другия ден си отишъл.

Миналия скучен петък, в още по-скучния подбалкански град Калофер животът си течал лежерен и спокоен. Както всяка сутрин 50-те шивачки от Интендантско обслужване започнали работа в 8 часа. Пенка била една от тях. На всички направило впечатление, че тя ходи до тоалетна през пет минути. Когато бригадирката я попитала какво й е, шивачката казала, че е изстинала. По обяд помолила да си тръгне, защото много я болели кръстът и коремът от настинката. Пуснали я.

От работата си Пенка поела към Балкана. Там, на километри далеч от Калофер, в местността Бяла река, тя родила момиченце. То било видимо здраво. Проплакало. Тежало около 2.400 кг. Нямало малформации. Жената, която е майка на двама големи синове, отрязала с предварително взетата ножица пъпната връв И си тръгнала.

Сърцето й не трепнало, когато захвърлила в храстите невинното детенце. Майката не се трогнала и от плача на новороденото.

След зверството тя отишла в Калофер, на спирката, за да чака автобус, с който да се прибере в съседното село Васил Левски, където живеела. На центъра обаче получила страшен кръвоизлив. Успяла да звънне на Иван Димитров - мъжа, с когото живеела, и му казала, че й е лошо и има проблем.

60-годишният мъж, когото в селото наричат Иван П*тката, начаса запалил колата и отпрашил към любимата си. 45 минути чакали линейка. Хората около спирката се притеснили, защото Пенка почти изпаднала в безсъзнание. Пристигналите медици й оказали първа помощ и я откарали в АГ-отделението на карловската болница "Доктор Киро Попов". Там след преглед гинеколозите били категорични, че Пенка е родила преди час-два. В утробата й имало остатъци от плацента. Тя обаче повече от 2 часа категорично отричала, докато накрая се разплакала и признала. Описала мястото, където изоставила момиченцето си. Натам светкавично заминали екипи от криминалисти със следово куче. Надявали се да намерят бебето живо и да го спасят. Уви, пристигнали късно.

Трупчето на момиченцето - голо, посиняло, захвърлено като бездомно куче в храстите, било безжизнено.

Районна прокуратура – Карлово, подхвана казуса. В понеделник на майката беше повдигнато обвинение за убийство, извършено непосредствено след раждането. Тогава, според закона, тя е била още в стрес, не е осъзнавала действията си, за това присъдата, която я заплашва, е само до 3 години затвор.

На фона на трагедията, единственият човек, който вярва, че Пенка е невинна, е любовникът Иван П*тката. Никой от селото не се нае да коментира това странно прозвище. "Вероятно защото е такъв тих, мекушав, така го знаем от край време, за по-културно му викаме Иван Вагината", казват местните.

Веднага след като станало ясно, че Пенка е сътворила чутовен гаф, Иван отишъл при нея в болницата. Пред "ШОУ" той разказа, че любимата му не е знаела, че е бременна. Нито пък той. Преди два месеца Пенка си останала в болнични у дома, защото ужасно много й се подули глезените, но никой не заподозрял, че тя носи плод в утробата си.

Ми той Иван си е такъв, малко бльон идва, като цапне две ракии вечер, и много разбира какво прави и къде се празни. Да са мислили! Горкото детенце, кахърят се комшиите. Иван споделя още, че е сигурен, че детето е било от него.

Да бяхме знаяли, щеше да си го роди нормално и да си го отгледаме. Съжалявам за станалото, но Пенка е била под стрес, за това така е реагирала, плаче Иван и се моли любимата му да не влезе в затвора.

А това е много вероятно, защото разследващите работят и по версия майката умишлено и целенасочено да е убила отрочето си. Тогава тя е заплашена от затвор до 25 години зад решетките в Сливен.

„Обичам я тази жена и й вярвам безпрекословно! Ако тя е знаела за момиченцето, щеше да ми каже. Изключено е това дете да е от любовник! Та тя от дома ходеше на работа и оттам се прибираше вкъщи. Ще си я прибера, като оздравее, кой каквото иска да говори!”. Това нарежда Иван, визирайки клюките и плювните, които вече цялото село сипе върху тях.

Живеехме си добре. Преди да срещна Пепа, 18 години след развода си живях тук като скот. Тя ме спаси от самотата и ми даде кураж да живея, плаче Иван.

Хората разказват, че семейството имало пари, кола, къща. Недоумяват защо не са отгледали детенцето си.

Това е било дар от Бога, макар Иван да е вече на 60 години, какво му пречеше да има слънце в старините си, коментират те.

Пепа е особена, саможива. Не се хранеше на обяд с нас, не споделяше нищо. Ние й бяхме свикнали. Вършеше си обаче работата добре, а това ни стигаше, казват колежките на злополучната шивачка. В селото пък комшии споделят, че откакто Пенка дошла в дома на Иван, той живнал. Работел по програмите за временна заетост към община Карлово. Двамата преди време се запознали на курс за работа. Пепа вече била разделена с първия си мъж от село Христо Даново, защото той много пиел и я биел. Двете момчета от брака, едното от които - инвалид, ги отглеждал бившият свекър в Карлово. През уикенда майката ходила да ги пере и да им готви. Децата на Иван са големи, отдавна задомени. В пристройка в къщата живеят майка му и баща му, който се спомина от мъката и срама. Пенка и Иван се грижили за тях, докато постъпката на снахата не сложила край на живота на дядото.

Кой каквото ще да казва, аз вярвам на Пенка. Ще се боря с нея, ако трябва, с нея ще умра!, показва рицарско достойнство човекът, който дълги години е търсил щастието. Когато го намерил обаче, то си отишло бързо. Заради безотговорността и нехайството на една жена, която ще продължи да живее, въпреки че пред очите й денонощно ще е голото измъчено телце на посинялата от плач новородена дъщеричка./ БЛИЦСнимка на Деня

Щрихи от Плевен