Божидар Алексов и Розалия Димитрова са новите заместник-директори на Агенция „Митници“

Те са предложени от директора Ваньо Танов и са назначени със заповед на служебния министър на финансите

Божидар Алексов и Розалия Димитрова са назначени за заместник-директори на Агенция „Митници“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите. Те са предложени от директора Ваньо Танов и са назначени със заповед на служебния министър на финансите Румен Порожанов. Досегашният заместник-директор Чавдар Васев е освободен от поста по негово желание.
 Божидар Алексов притежава магистърска диплома по икономика от УНСС (специалност „Счетоводство и контрол”). Има и следдипломна квалификация по „Международни икономически отношения и митническа политика.” Алексов е експерт с дългогодишен опит в областта на митническата и данъчната политика. Професионалния си път започва през 1991 г. в Столична митница, а от 1998 г. до 2008 г. заема различни ръководни длъжности в Регионална митническа дирекция - София. От 2009 г. до момента заема ръководни позиции в Агенция „Митници”.
Розалия Димитрова е завършила магистратура по „Неорганични и електрохимични производства” във Висшия химикотехнологически институт – София и има следдипломна квалификация по „МИО и митническа политика” в УНСС. От 1991 г. досега работи в митническата администрация, където минава през цялата професионална йерархия, като постепенно се издига до директор дирекция. От 2011 г. е директор на дирекция „Митнически режими и процедури” в Централното митническо управление на Агенция „Митници”. Награждавана е за постигнати резултати в подготовката на митническата администрация за присъединяване на Република България към ЕС.