На плажа! Прясна царевица и банани с бандерол изкарват по хилядарка на ден

Туризъм

14-08-2014, 15:44

Снимка:

maytapa.com

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Мургавите търгаши въртят незаконна търговия с пресен кукуруз и закуската на Майкъл Джексън

 “По 500 кочана царевица съм продавал на ден”, хили се доволно Асен, който е пришелец в Созопол от Хасково. Ромът е пристиганл в курорта още в началото на май и върти здрав, но нелегален бизнес с продажба на кукуруз и пресни банани. Данем и нощем Асен вари царевица на газ, която после продава на пясъка по 2 лева за парче. Когато има време за сън, царевичарят спи в 25-годишната си жигула, която и до днес била по-вярна и от жена му, смее се той. Асен казва, че въпреки че е незаконно, царевицата си остава най-търсена на плажа.

“Трябва да си най-големият мързел, за да не намериш работа по морето”, твърди беззъбия Асен. Заедно с царевицата отскоро е подхванал и бизнес с банани на плажа или както им казва той "закуската на Майкъл Джексън". Жълтите изкушения се мятат като топъл хлаб не само в Созопол, но и на плажа в Приморско, Китен и др. С охота ги поръчват и туристите на плажа в Бургас. Кукурузът също се поднася на място, по желание се осолява, разказва Асен.

По плажовете в морските ни курорти могат да бъдат видяни за продан какви ли не хранителни потребности - сладолед, плодове, пица на парче, гевреци, понички, устонави проверка на burgasutre.bg.Продажбата на царевици на плажа и храна разнасяна в кошници никога не е била разрешавана, твърдят проверяващите. Мургавите продавачи обаче продължават да работят на 100 процента незаконно, без необходимите разрешения от отговорните инспекции и без задължителните касови апарати.