Марк Зукърбърг предизвика Бил Гейтс да се залее с кофа с лед

Акцията Ice Bucket Challenge се е превърнала в хит в Интернет

Основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг е предложил на бившия шеф на "Майкрософт" Бил Гейтс да се присъедини към благотворителната акция по обливане с кофа с лед. Зукърбърг е качил съобщението на страницата си в собствената си социална мрежа, предаде в. "Дейли мирър". По думите на основателя на "Фейсбук", той е приел предизвикателството от губернатора на Ню Джърси Крис Кристи. "Сега аз предизвиквам Бил Гейтс, Шерил Сандбърг /операционен директор на "Фейсбук"/ и Рийд Хастингс /изпълнителният директор на Netflix/" - е казал Зукърбърг. Той е заявил, че тримата имат 24 часа на разположение, за да изпълнят задачата. В противен случай ще трябва да преведат пари на асоциацията с нестопанска цел ALS. Зукърбърг е предложил още на изброените личности да направят и едното, и другото.
След анонса, основателят на "Фейсбук" сам се е полял с леда от кофата.
В."Дейли мирър" отбелязва, че акцията Ice Bucket Challenge се е превърнала в хит в интернет. В нея вече са участвали много известни личности, сред които певецът Джъстин Тимбърлейк и тенисистът Анди Мъри.
Сред предизвиканите е бил и президентът на САЩ Барак Обама, но той е казал, че предпочита да преведе пари на благотворителната организация.