Зверски убиец, смлял от бой другар по чашка, чака доживотен затвор

Животът

17-08-2014, 14:55

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кървавата драма се разигра навръх миналата Нова година

Делото на Илия Пеев от сопотското село Анево влиза до дни в съда, съобщават от Съдената палата в Пловдив, пише Карлово ТВ.

Пиян до козирката, навръх миналата Нова година, Пеев уби другаря си по чашка Атанас Йорданов.

На 31 декември 2013г. двамата с още един приятел играли шах и табла, докато пиели ракия в местна кръчма. Вечерта си тръгнали, а Пеев поканил двамата си приятели у дома да си допият. Тъй като нямал ракия, а само вино, изпратил Атанас Йорданов да купи отнякъде ракия. По-късно мъжът се върнал с бутилка от кока-кола, пълна с ракия. Когато Илия Пеев научил, че алкохолът е от неговия вуйчо се разгневил, ударил първо жертвата си 4-5 пъти с юмрук в лицето, след което тримата продължили да пият. По-късно вечерта Пеев се сетил откъде е ракията, взел кол и започнал да млати Атанас със всичка сила. Скочил и няколко пъти с крака върху него. При ударите колът се счупил няколко пъти на парчета, но Пеев продължил да налага изпадналия в безпомощно състояние човек.

Като видял, че приятелят му лежи безжизнен, го изнесъл първо на двора, а после го захвърлил на улицата като куче. В новогодишната нощ съседи излезли отпред да си честитят празника и се натъкнали на падналия човек. Видели, че в горната част на главата му има рана и повикали бърза помощ. Седмица по-късно Атанас починал в пловдивска болница. Аутопсията показа, че е имал вътрешни разкъсвания и кръвозлив. Най-тежката травма е била в главата, от нея жертвата е починала До насрочване на делото в съда Илия Пеев се намира в пловдивския затвор. Той е заплашен от доживотен затвор заради зверското си деяние.